Evropsko prvenstvo za seniore Zagreb Viktor Nemeš srebro Mihail Kajaia bronza Gioirgi Tibilov bronza

Viktor Nemeš je poražen u finalu Evropskog prvenstva u Zagrebu u kategoriji do 77 kg izgubio je od Malkasa Amojana iz Jermenije. rezultatom 6:4.

U prvom kolu Nemeš je bio bolji od Litvanca Pauliusa Galkinasa sa 5:1, potom je u četvrtfinalu savladao Moldavca Aleksandrina Gutua rezultatom 6:1, a u polufinalu je posle velike borbe eliminisao Žoltana Levaija iz Mađarske. Rezultat je bio 1:1, ali je Nemeš osvojio poslednji poen što mu je omogućilo prolaz u finale.

Ovo je 110 medalja za srpsko rvanje. Bronza Miše Kadžaje.
Do medalje je stigao: prvu borbu u kvalifikacijama pobedio OEHLER Petera iz Nemačke 3:1, u 1/8 finalu je pobedio STJEPANETIC Aleksandar Georgije iz Švedske 3:1, u 1/4 finalu je izgubio od MILOV Kirila Milenova iz Bugarske 8:0, u borbi za bronzanu medalju pobedio je Italijana Nikoloza KAKHELASHVILI 1:1.
Reprezentacija Srbije je zauzela ekipno šesto mesto sa 67 bodova. Pre godinu dana u Budimpešti 37 bodova.! Ovo je fantastičan uspeh! Biti ekipno šesti u Evropi pored toliko rvačkih velesila ! Čestitke celoj ekipi u Zagrebu! Bravo za sve rvače koji su nastupili!

Treća medalja za Srbiju na EŠ u Zagrebu, Giorgi Tibilov 60 kg GR stil. Georgi Tibilov je poslednjeg dana Evropskog prvenstva u rvanju, u kategoriji do 60kg, u meču sa protivnikom Kamalom iz Turske odneo pobedu i za Srbiju izborio bronzanu medalju. U finalnom meču za bronzu preokrenuo rezultat sa 0:3, na 7:3.
Na putu do medalje Georgi Tibilov je prvu borbu u kvalifikacijama pobedio PETRYK Viktora 9:1, u 1/8 finala pobedio TRACZ Michal Jaceka iz Poljske 5:0, u 1/4 finalu pobedio ABULADZE Pridona iz Gruzije 5:2, u 1/2 finalu je izgubio od CIOBANU Victora iz Moldavije 5:2, u borbi za bronzanu medalju je pobedio Kerem KAMAL iz Turske rezultatom 7:3.

Svi osvajači medalja su članovi rvačkog kluba Proleter iz Zrenjanina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *