ČETIRI ZLATNE MEDALJE ZA SRBIJU

      No Comments on ČETIRI ZLATNE MEDALJE ZA SRBIJU

Na svetskom prvenstvu u rvanju za seniore, koje se održava u Beogradu, zlato su osvojili Ali Arsalan, Zurab Datunašvili, Nađ Sebastijan i Mate Nemeš.
Arsalanu je ovo druga medalja ove godine za Srbiju, nakon što je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Arsalan je u kategoriji do 72 kg u finalu pobedio Ulvija Ganizadea iz Azerbejdžana rezultatom 7:4. Na putu do finala bio je bolji i od Andreja Kulika iz Ukrajine, Roberta Friča iz Mađarske i Kristupasa Slijeve iz Litvanije.


Svetski šampion je i Zurab Datunašvili! U kategoriji do 87kg koji je pobedom nad Turpanom Bisultanovim iz Danske rezultatom 6:2 osvojio još jednu ZLATNU medalju za Srbiju! Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju na putu do finala pobedio je i Davida Losoncija iz Madjarske 4:3.
Sebastian NAD (SRB) u kategoriji 63 kg, je u finalu pobedio Leri ABULADZE (GEO), u polufinalu Taleh MAMMADOV (AZE) 5:0, u četvtfinalu Hrachya POGHOSYAN (ARM) 4:0, u osminifinala Razvan ARNAUT (ROU) 5:1, u kvalifikacijama Abdeldjebar DJEBBARI (ALG) 7:1.
Mate NEMES (SRB) je u finalu u kategoriji 67 kg pobedio Mohammadreza Abdolhamid GERAEI (IRI) rezulataom5:4 iako je gubio sa 4:0. U polufinalu je pobedio Hasrat JAFAROV (AZE) 5:2, četvrtfinalu Mateusz BERNATEK (POL) 3:1, u osmini finala Murat FIRAT (TUR) 10:2 i u kvalifikacijama . Ashu ASHU (IND) 9:0

Rvački savez Srbije – Wrestling Federation of Serbia (wrestling-serbia.org.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *