Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio rvački kamp u Somboru

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Sombor, gde je sa gradonačelnikom  Antonijem Ratkovićem obišao učesnike trening kampa u rvanju, koji se  ove godine održava u gradskoj hali “Mostonga“. Deca iz čitave Vojvodine  uzrasta od 13 do 15 godina imaju priliku da, tokom sedmodnevnog kampa, u radu sa licenciranim vrhunskim trenerima uče, treniraju i usavršavaju svoje sportske veštine. Treninzi se odvijaju tri puta dnevno na tatamiju.

Istovremeno, ovo je prilika i za trenere da kroz zajednički rad i edukaciju razmene iskustva i informacije o novim metodama treninga, borbama i pravilima.
Basta je istakao da su uslovi u kampu sjajni, da mladi rade sa odličnim trenerima, i imaju priliku da se uče pravim vrednostima.

On je dodao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu godinama podržava ovaj kamp, te da je dobar partner sa Rvačkim savezom Vojvodine, koji iz  godine u godinu sa svojim klubovima ostvaruje odlične rezultate i stvara nove buduće mlade nade rvačkog sporta koji nas uvek obraduju najsjajnijim medaljama.

Organizator ovogodišnjeg kampa je Rvački klub klub „Radnički“ Sombor u saradnji sa Rvačkim savezom Vojvodine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *