MATE NEMEŠ I MIŠA KADŽAJA OSVOJILI BRONZANE MEDALJE I OLIMPIJSKE NORME!

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Mate Nemeš izborio je normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Pored toga okitio se bronzanom medaljom, jer je u odlučujućem meču savladao Bjerehusa iz Danske.

Srbiji je prvu olimpijsku normu za Tokio doneo MIŠA KADŽAJA u kategoriji 97 kg u grčko-rimskom stilu. On se na šampionatu sveta plasirao u polufinale svetskog prvenstva i budući da se plasirao među 4 najbolja rvača na svetskom šampionatu u Kazahstanu Srbija ima prvu olimpijsku normu. Miša Kadžaja je ostvario dve ubedljive pobede. U odlučujućem meču, za plasman na Olimpijske igre, u 1/4 finalu je pobedio sa 2:1 reprezentativca Češke. U polufinalnom meču je izgubio od Evloeva (RUS) inače seniorskog prvaka Evrope i vicešampiona sveta, tako da ga sutra u 18. časova očekuje meč protiv Poljaka ili Uzbekistanca za bronzanu medalju.


Naš drugi predstavnik MATE NEMEŠ je nastupio u kategoriji 67 kg u grčko-rimskom stilu. Odlično je počeo šampionat i bio ubedljiv u prva dva kola. Na žalost u odlučujućem meču za ulazak u polufinale i osiguravanje olimpijske norme tesno sa 2:1 je izgubio od Rusa Surkova inače dvostrukog seniorskog prvaka Evrope. Muđutim Mate Nemeš je dobio priliku kroz repesaž dođe do olimpijske norme jer se Surkov plasirao u finale svetskog prvenstva. Sada ga deli samo jedan korak, jer u repesažu čeka pobednika Kineski Tajpeh ili Švajcarska i ako pobedi u tom meču, osigurava meč za bronzu sa reprezentativcem Danske.
Mate Nemeš sutra (ponedeljak) nastupa u drugom kolu repesaža oko 12,30 časova (oko 8,30 po srpskom vremenu). Ako pobedi u tom meču on će osigurati drugu olimpijsku normu za Srbiju, a biće u prilici i da osvoji bronzanu medalju na svetskom šampionatu. Taj meč bi bio u 18,00 časova, kao i Miša Kadžaja koji već ima osiguranu normu za olimpijske igre.
Danas je bio žreb i u kategoriji 77 kg grčko-rimski stil gde imamo našeg najjačeg aduta VIKTORA NEMEŠA. Očekuje se i od njega da se upusti ne samo u brobu za olimpijsku normu nego i da se bori za neku od medalja na ovom svetskom šampionatu. Njegova borba će biti negde posle 13 časova, odnosno oko 9 časova po našem vremenu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *