VLADIMIR BATEZ PRIMIO RVAČA VIKTORA NEMEŠA, OSVAJAČA MEDALJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Povodom još jednog u nizu sjajnih sportskih uspeha na velikim takmičenjima, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas u Pokrajinskoj vladi našeg reprezentativca u rvanju Viktora Nemeša. Viktor Nemaš osvojio je bronzanu medalju u grčko-rimskom stilu, u kategoriji do 77 kilograma, na Evropskom prvenstvu nedavno održanom u Bukureštu.

Vladimir Batez čestitao je Viktoru Nemešu na još jednom izvanrednom rezultatu.

„Za poslednje četiri godine osvojio je šest seniorskih medalja sa svetskih i evropskih prvenstava. Ne postoji mnogo sportista koji imaju takav kontinuitet u ostvarivanju vrhunskih rezultata. S obzirom da je ovo predolimpijska godina i da je u septembru Svetsko prvenstvo u rvanju u Kazahstanu, siguran sam da Viktor Nemeš ima realne šanse da već tada obezbedi olimpijsku normu i da se na miru priprema za Olimpijadu, na kojoj ima realne šanse da uđe u borbe za medalje. Svidelo mi se da on razmišlja o zlatnoj olimpijskoj medalji, jer samo sa visoko postavljenim ciljevima ima i šansu da te rezultate i ostvari“, rekao je Batez.

Prema rečima resornog sekretara, Viktor Nemeš i njegov brat blizanac Mate, takođe reprezentativac u rvanju, bili su stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Rvački savez Vojvodine prepoznao je njihove potencijale, u njihov rad se kontinuirano ulaže još od kadetskih dana i danas su oni rvači koja će sigurno biti okosnica naše rvačke reprezentacije i dva naredna olimpijska ciklusa.

Batez je još posebno pohvalio dobar rad Rvačkog saveza Srbije, koji je jedan od najtrofejnijih granskih saveza. Na osnovu dobre saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Ministarstvom omladine i sporta i Grada Novog Sada, Rvački savez Srbije doveo je u poslednje tri godine dva velika međunarodna takmičenja u Novi Sad.

„To je model koji daje rezultate i dobar način kako da kroz organizaciju velikih sportskih manifestacija promovišemo i taj sport, uslove za kvalitetnije treniranje, ali i našu zemlju“, naglasio je Batez.

Nemeš je rekao da je veoma srećan zbog bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, ali da mu je u ovoj godini najvažnije da na Svetskom prvenstvu, koje se u septembru održava u Kazahstanu uzme medalju i vizu za Olimpijske igre u Tokiju, gde je sebi za cilj postavio osvajanje medalje.

„Zahvaljujem se na podršci koju dobijam od Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Pokrajinska stipendija koju smo brat i ja dobijali kao mladi rvači omogućila nam je da treniramo, kupujemo opremu za rvanje i da stignemo do ovog nivoa“, rekao je Nemaš.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković je izjavio da je ovo bilo peto evropsko prvenstvo na kome su naši rvači osvajali medalje. Čestitao je na uspehu stručnom štabu i Nemešu, koji se izvanredno borio i pokazao da je jedan od najozbiljnijih kandidata za olimpijsku medalju. Zadovoljan je i nastupom i ostalih takmičara, koji su pokazali da imaju potencijal za osvajanje olimpijskih normi. Prema njegovim rečima, rvanje je mali sport, koji je uz pomoć države postigao vrhunske sportske rezultate.

Trajković se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i posebno Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, sa kojim u poslednjih par godina ima izvanrednu saradnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *