Vladimir Batez primio Sebastijana Nađa osvajača srebrne medalje na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas osvajača srebrne medalje sa nedavno završenog Prvenstva Evrope za mlađe seniore Sebastijana Nađa. Osvajač medalje je bio u pratnji predstavnika Rvačkog saveza Srbije i to predsednika Željka Trajkovića, selektora nacionalnih selekcija dr Milorada Dokmanca Srbije, generalnog sekretara Milana Jelića RSS i predsednika Skupštine Zoltana Balinta.

Prilikom prijema gospodin Batez je prvo čestitao Sebastijanu Nađu na osvojenoj medalji sa željom da u narednom periodu nastavi sa uspesima i da bude dostojni zamenik Davora Štefaneka olimpijskog šampiona, koji nastupa u istoj težinskoj kategoriji kao i on. Posebno je istaknuta velika uloga rvanja kao sporta u Vojvodini koji je ostavio neizbrisivi trag sa velikim brojem osvojenih olimpijskih, svetskih i evropskih medalja. Delegaciji Rvačkog saveza Srbije Vladimir Batez je izrazio zahvalnost na izvanrednoj organizaciji Evropskog šampionata za mlađe seniore koji je prošle nedelje održan u Novom Sadu. Posebno je istaknut kratak vremenski rok koji je bio postavljen pred Organizacioni odbor, ali svi zadaci su ispunjeni u potpunosti i ponovo su grad Novi Sad, Vojvodina i Republika Srbija afirmisani na najbolji mogući način pred predstavnicima 35 zemalja Evrope.

U ime RSS zahvalio se predsednik Željko Trajković koji je istakao izuzetnu saradnju sa državnim organima na svim nivoima, Pokrajinskom vladom – pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Gradom Novim Sadom – Gradskom upravom za sport i omladinu i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, kao i sa rukovodstvom i radnicima SPENS-a gde je održano takmičenje. Bez značajne podrške svih ovih organa i institucija RSS ne bi mogao biti uspešan organizator ovako značajnog sportskog događaja. Sve ovo postignuto kako u organizacionom i sportskom smislu daje nadu da će Novi Sad i u budućnosti dobiti poverenje da organizuje neko značajno svetsko ili Evropsko takmičenje u rvanju.

Sebastijan Nađ se zahvalio na prijemu i čestitkama i izrazio veliku zahvalnost svojim drugovima iz reprezentacije koji su mu mnogo pomogli u zajedničkom treniranju pre svih Mati i Viktoru Nemešu, Davoru Štefaneku, Kristijanu Frisu, Aleksandru Maksimoviću, kao i trenerima i rukovodstvu RSS koji su uvek bili uz njega. Obećao je da će i dalje nastaviti da radi i trenira i da u skoro vreme osvoji i medalje u seniorskoj konkurenciji. Dr Milorad Dokmanac selektor nacionalnog tima je istakao podatak da je Sebastijan Nađ na vreme bio prepoznat već od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao perspektivni sportista u okviru projekta – Sportski talenti Vojvodine, ali i od strane nacionalnih trenera u uzrastima kadeta i juniora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.