Vladimir Batez otvorio Evropsko prvenstvo u rvanju za mlađe seniore

U Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a, večeras je otvoreno još jedno veliko takmičenje u rvanju – Evropsko prvenstvo za seniore mlađe od 23 godine, koje je okupilo više od 650 učesnika iz 35 država.

Obraćajući se na svečanoj ceremoniji otvaranja, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je i predsednik Organizacionog odbora Prvenstva, poželeo je učesnicima i gostima dobrodošlicu u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju, takmičarima uspeh na borilištima, kao i priliku da uživaju u gostoprimstvu domaćina, kao što je to bilo i pre dve godine, kada se na istom mestu održao Evropski seniorski šampionat.

„Želim da u svoje zemlje po povratku ponesete i lepe uspomene iz Novog Sada, koji je ove, 2019. godine, Omladinska prestonica Evrope i centar mlade Evrope, gde se i vi, mladi rvači, u potpunosti uklapate“, poručio je Batez.

Batez je izjavio da smo u Srbiji ponosni na svoje rvače. „Posebno bih istakao da je Vojvodina kolevka srpskog rvanja, da je ova grana sporta, sa dugom tradicijom i velikim brojem poklonika, u Vojvodini na najvišem nivou, sa najboljim klubovima i sportistima – aktuelnim evropskim, svetskim i olimpijskim šampionima“, rekao je Batez i zahvalio se Svetskoj rvačkoj federaciji na poverenju da ovako veliko takmičenje dodeli našoj zemlji i rvačkim savezima na trudu u pripremi manifestacije.

Na otvaranju se prisutnima obratili predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović, predsednik Evropske rvačke federacije Ceno Cenov, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković ičlan Gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *