ŽELJKU TRAJKOVIĆU NOVI MANDAT OD 4 GODINE NA ČELU RSS

U Novom Sadu je održana redovna-izborna Skupština Rvačkog saveza Srbije. Sednici je prisustvovao 41 od 50 klubova koliko u svom članstvu ima RSS. U prvom delu održana je redovna izveštajana godišnja Skupština, gde su usvojeni svi neophodni dokumenti koje usvaja Skupština saveza.
Konstatovano je od svih članova Skupštine da je 2018. godina bila jedna od najuspešnijih u istoriji srpskog rvanja. Osvojeno je 6 medalja na prvenstvu sveta (3) i na prvenstvu Evrope (3) u uzrastu seniora.
U drugom delu su delegati jednoglasno izabrali Željka Trajkovića za novog-starog predsednika Rvačkog saveza Srbije koji uspešno vodi RSS od 2008. godine. U proteklom četvorogodišnjem mandatu rvači Srbije su na velikim takmičenjima osvojili 20 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim prvenstvima, Evropskim prvenstvima i Mediteranskim igrama u seniorskoj konkurenciji i 10 medalja u mlađim uzrasnim kategorijama. U 2017. godini RSS je imao aktuelnog olimpijskog (Štefanek Davor), svetskog (Viktor Nemeš) i evropskog šampiona (Fris Kristian).
Izabrano je novo (staro rukovodstvo RSS). Predsednik RSS Željko Trajković, članovi Upravnog odbora, Rajko Baltić, potpredsednik za međunarodni program, Gradimir Dedić, potpredsednik za domaći program, potpredsednik za saradnju sa UWW, Abas Abasov i 7 članova, Dragan Vulešević, Zoran Mijić, Uroš Jovanović, Balo Petar (predstavnik regiona Vojvodine u UO RSS), Dejan Rajić (predstavnik regiona Centralne Srbije), predstavnik regiona Beograd biće naknadno određen, kao i jedanaesti član UO koji će se kooptirati u narednom periodu.
Predsednik Skupštine ostao je Zoltan Balint, a predsednik Nadzornog odbora Savo Zatezalo.
Nakon sednice Skupštine RSS 20 klubova je dobilo na poklon sportsku i elektornsku opremu koju je RSS koristio u proteklom periodu kod organizacije velikih međunarodnih takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *