Spremna borilišta za evropsko takmičenje mlađih seniora u rvanju

Uoči početka Evropskog prvenstava u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, održana je završna konferencija za medije, na kojoj je istaknuto da pripreme prvenstva teku po planu, te da je sve spremno za borbe 375 sportista iz 35 zemalja, koje počinju sutra, 4. marta, u novosadskom SPENS-u.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja, kazao je da Novi Sad, dve godine nakon evropskog senorskog šampionata u rvanju, spremno dočekuje drugo po važnosti takmičenje u rvanju – evropski šampionat za mlađe seniore.

On je naglasio da se takmičenje u rvanju, koje je naš najtrofejniji olimpijski sport, organizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, te da se ta saradnja pokazala kao uspešna formula u organizaciji velikih sportskih takmičenja.

„Rvački savez Srbije, koji organizuje predstojeće prvenstvo, pokazo je da je jedan od najboljih granskh saveza u našoj zemlji, i siguran sam da ćemo svi zajedno opravdati poverenje koje nam je ukazala Svetska rvačka federacija“, istakao je Batez.

On je dodao da su se naši takmičari dobro pripremali i poželeo im da u predstojećim borbama ostvare što bolje rezultate.

„S obzirom na to da smo ušli u predolimpijsku godinu, i da naše rvače i sve ostale sportiste očekuje borba za olimpijsku normu, sigiran sam da ćemo na ovom takmičenju imati priliku da vidimo mnogo sportista koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju“, rekao je Batez i podsetio da je Novi Sad ove godine omladinska prestonica Evrope, te da je veliko takmičenje ovog ranga, koje okuplja nekoliko stotina učesnika, sigurno prava promocija Grada i Pokrajine.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković naglasio je da je, osim velikih rezultata koje rvači ostvaruju, za taj sport veoma važno i to što postaje sve masovniji.

„Organizovanjem ovog prvenstva u Srbiji, želeli smo da podržimo generaciju naših rvača koja dolazi, da im to bude zamajac da stignu svoje prethodnike“, naveo je Trajković i dodao da srpsko rvanje ima nekoliko sportista ujednačenog kvaliteta koji će sigurno obeležiti evropsko rvanje u deceniji pred nama, koje predvode takmičari u grčko-rimskom stilu – Sebastijan Nađ, Sebastijan Kolompar, Žarko Dickov, Boban Živanović, Boris Petrušić i drugi.

Na svečanom otvaranju koje će biti održano 5. marta, u 16.45 časova, u novosadskom SPENS-u, očekuje se prisustvo najviših zvaničnika Ministarstva omladine i sporta, Svetske rvačke federacije, Evropske rvačke federadije, Olimpijskog komiteta Srbije i drugih sportskih zvaničnika. Na konferenciji su se obratili direktr SPENS-a Milan Jarić i generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *