U Novom Sadu još jedno evropsko prvenstvo u rvanju

Na Evropskom prvenstvu u rvanju za mlađe seniore do 23 godine, koje će biti održano od 4. do 10. marta u Novom Sadu, takmičiće se preko 670 učesnika iz 34 zemlje, najavljeno je na drugoj po redu sednici Organizacionog odbora tog šampionata koja je održana u ponedeljak 27. februara 2019. godine. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je na čelu Organizacionog odbora, izrazio je zadovoljstvo što su Novi Sad, Vojvodina i Srbija, ponovo domaćini jednom velikom takmičenju, čime je potvrđen kvalitet u organizovanju značajnih sportskih događaja.

„Pokrajinska vlada je podržala ovaj evropski šampionat sa 10 miliona dinara, jer je u Vojvodini rvanje sport na najvišem nivou, sa najboljim klubovima i aktuelnim evropskim, svetskim i olimpijskim šampionima“, kazao je Batez.

On je izrazio uverenje da će neki od mladih rvača, koji će se takmičiti u Novom Sadu, biti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju. Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković naglasio je da su naši reprezentativci imali kvalitetne pripreme u Bugarskoj, Mađarskoj, i Zrenjaninu, te da očekuje da će dati svoj maksimum pred domaćom publikom.

„Imamo odličnu mladu generaciju rvača koja se već iskazala u juniorskom i kadetskom uzrastu. Dugo su se pripremali sa seniorima i očekujemo da se bar dvojica ili trojica takmičara bore za medalju“, kazao je Trajković i dodao da se od ovih momaka najbolji rezultati mogu očekivati nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Evropsko prvenstvo u rvanju biće otvoreno 5. marta u 17.30 časova, na novosadskom SPENS-u, a prve finalne borbe počeće u 18.00 časova. Srpski rvači nastupaće u svih 10 težinskih kategorija, a visok plasman se očekuje pre svega u grčko-rimskom stilu, kao i od rvača Sebastijana Nađa, Žarka Dickova i Sebastijana Kolompera. Takmičenje organizuje Rvački savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Izvor: sio.vojvodina.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *