SRBIJA OSVOJILA DVE MEDALJE NA GRAN PRIX HUNGARY

Braća Viktor i Mate Nemeš osvojili su zlatnu odnosno bronzanu medalju na najjačem turniru iz Ranking serije UWW. Na ovaj načun Viktor je sa novih 18 bodova uspeo da se probije na 2. mesto svetske rang liste i sada ima 43 boda, dok je na prvom mestu i dalje svetski šampion Aleksandr CHEKHIRKIN iz Rusije sa 60 bodova. Mate Nemeš je sa 12 bodova sa ovog turnira na 12 mestu u 67 kg.
Viktor Nemeš je bio superioran u kat. 77 kg (23 učesnika). Na putu do zlata morao je da savlada i Olimpijskog šampiona Kim Hyeon-Woo iz Koreje. Do zlatne medalje pobedio je još Tsimur BERDYIEU (BLR), Kodai SAKURABA (JPN), Laszlo SZABO (HUN) i u finalu je pobedio Dmytro PYSHKOV (UKR)
Mate Nemeš je u kategoriji 67 kg (22 učesnika) imao samo jedan poraz i to od koreanca Hansu RYU inače seniorskog prvaka sveta iz 2017. godine. Ovaj meč je završio 1-1, ali je pobedio koreanac jer je napravio poslednji bod. Sve ostale mečeve je Mate ubedljivo rešio u svoju korist protiv: Anton KUTSENKO (UKR), Dohyeong KIM (KOR), Mate KRASZNAI (HUN), i u borbi za bronzanu medalju pobedio je Soslan DAUROVA i Belorusije.
Od naših rvača nastupio je još samo Stankić Vladimir koji je ostvario jednu pobedu i dva poraza i zauzeo 8 mesto u kategoriji 87 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *