Novi Sad od 4. do 10. marta domaćin Evropskog prvenstva u rvanju do 23 godine

U utorak 5. februara 2019. godine u Skupštini AP Vojvodine održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u rvanju do 23 godine.  Evropsko prvenstvo u rvanju za takmičare i takmičarke do 23 godine biće održano od 4. do 10. marta u novosadskom “Spensu”, uz do sada prijavljenih 560 učesnika iz 37 zemalja. To je potvrđeno danas na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora šampionata, na kojoj je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, izabran za predsednika, a Darko Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta, Uroš Korać iz Olimpijskog komiteta Srbije i Ognjen Cvjetićanin, gradski sekretar za sport, za potpredsednike.

– Svako veliko takmičenje je značajno za naše rvanje, jer organizacijom šampionata dajemo vetar u leđa našim sportistima. Takođe, tu su i bitna sredstva za programe u predolimpijskoj godini, kao i promocija sporta, Srbije, Vojvodine i Novog Sada, koji nosi epitet Omladinske prestonice Evrope. Dolaze najbolji evropski rvači u tom uzrastu pred Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za OI u Tokiju iduće godine, tako da će publika imati mnogo toga dobrog da vidi – rekao je Batez.

Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, najavio je plejadu mladih takmičara koji su budućnost srpskog rvanja. Na smotri u Novom Sadu, kako je istakao, najviše se očekuje od Bobana Živanovića, Sebastijana Nađa, Žarka Dickova, Sebastijana Kolompera i Nikola Erskog.

Izvor: sio.vojvodina.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.