Vladimir Batez organizovao svečani prijem za osvajače medalja na Svetskom prvenstvu u rvanju Budimpešti

Povodom osvajanja 3 medalje na prvenstvu sveta za seniore u rvanju, koje je održano u Budimpešti Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez priredio je svečani prijem za osvajače medalja Davora Štefaneka osvajača srebrne medalje u kategoriji do 67 kg inače člana Rvačkog kluba „Spartak“ Iz Subotice i Viktora Nemeša osvajača bronzane medalje u kategoriji 77 kg člana Rvačkog kluba „Proleter“ iz Zrenjanina.

Prijemu su takođe prisustvovali i Željko Trajković Predsednik Rvačkog saveza Srbije, Dr Milorad Dokmanac Selektor svih nacionalnih selekcija RSS, Sreten Damjanović trener seniorske reprezentacije Srbije i Ljubiša Samardžić predsednik Rvačkog saveza Vojvodine. Ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prijemu su takođe prisustvovali zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev i pomoćnica za sport Aranka Binder. Zbog porodičnih obaveza prijemu nije prisustvovao osvajač bronzane medalje u kategoriji 97 kg Miša Kadžaja inače član Rvačkog klub „Proleter“ Zrenjanin.Čestitajući rvačima na ostvarenim rezultatima, Vladimir Batez je naglasio da su naši rvači Davor Štefanek, Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja, u Budimpešti ostvarili izuzetan uspeh, jer su posle više od tri decenije u Srbiju doneli tri medalje sa svetskog prvenstva.
Čestitajući rvačima na ostvarenim rezultatima, Vladimir Batez je naglasio da su naši rvači Davor Štefanek, Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja, u Budimpešti ostvarili izuzetan uspeh, jer su posle više od tri decenije u Srbiju doneli tri medalje sa svetskog prvenstva.
„Rvanje je sport čija je baza u Vojvodini, gde su najbolji rvački klubovi“, istakao je Vladimir Batez i dodao da je jedan od najboljih pokrajinskih granskih saveza Rvački savez Vojvodine, te da su svi rvači reprezentativci članovi klubova u Vojvodini.
Batez je izrazio zadovoljstvo što jedan težak olimpijski sport, kakvo je rvanje, u kontinuitetu ima vrhunske rezultate. „Sada smo na polovini olimpijskog ciklusa, a imajući u vidu rezultate koje naši rvači postižu, s pravom možemo da očekujemo medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju“, rekao je Batez. On je istakao i odličnu saradnju sa predstavnicima rvačkog sporta, i dodao da je u razgovoru sa predsednikom Rvačkog saveza Srbije izložena ideja da se nakon prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za seniore u rvanju, u Novi Sad dovede još jedno veliko takmičenje.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković naglasio je da su tri medalje sa Svetskog prvenstva u Budimpešti istorijski uspeh sa srpsko rvanje. On je dodao da Srbija ekipno deli četvrto i peto mesto sa Azerbejdžanom, čime je obezbedila učešće na svetskom takmičenju sledeće godine.
„Vratili smo se u svetske rvačke velesile u grčko-rimskom sportu“, kazao je Trajković i naglasio da je za uspeh naših rvača veoma značajna podrška koju imaju od Pokrajine, Republike, Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije.
Olimpijski šampion Davor Štefanek je svoju prvu medalju na velikim takmičenjima osvojio još 2004. godine. Srebro u Budimpešti, u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom, deveta je medalja koju je osvojio na svetskim i evropskim šampionatima i Olimpijskim igrama.
„Osvojena medalja u Budimpešti pokazala je da sam još uvek u svetskom vrhu, i dobar je znak za Tokio, gde očekujem i desetu medalju u karijeri“, kazao je Štefanek i izrazio zadovoljstvo što su reprezentativci Srbije ušli u četiri najbolje svetske ekipe na prvenstvu u Mađarskoj i time obezbedili pravo učešća na ekipnom svetskom prvenstvu.
Viktor Nemeš je iz Budimpešte doneo bronzanu medalju. Kako je istakao, cilj mu je da sledeće godine na svetskom prvenstvu uzme normu za Olimpijske igre, a, pre toga, da nakon tri srebrne medalje, osvoji zlato na Evropskom prvenstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *