GODIŠNJI SEMINAR RVAČKOG SVEZA SRBIJE

      No Comments on GODIŠNJI SEMINAR RVAČKOG SVEZA SRBIJE

U Kragujevcu je 27. i 28. januara 2018. godine održan redovni godišnji seminar za trenere, sudije, delegate, predsednike i delegate klubova.
Na seminaru je učestvovalo 150 stručnjaka za pojedine oblasti stručnog rada u sportu. Seminar je u potpunosti opravdao očekivanja i u desetoj godini održavanja, seminar je bio daleko najuspešniji od svih do sada. Jedan od stručnih predavača u praktičnom delu seminara bio je i olimpijski i svetski šampion Davor Štefanek koji je nedavno izabran i za predednika Sportskog saveza Srbije.
Seminar je otvorio predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, prof. koji se zahvalio na ovako velikom odzivu rvačkih klubova. Predavanja su održana u prvom delu kao plenarna sednica svih učesniaka, a posle se radilo u 4 odvojene sesije. Moderator i predavač na seminaru bio je dr Milorad Dokmanac. Ostali predavači bili su: Dr Milica Vukašinović, dipl. psiholog Olivera Stojšić, Danijel Ivanković, prof., Prof dr Sanja Mazić, Marko Dimitrijević, prof., Ervin Rožnjik, Gradimir Dedić prof., Vojislav Tabački, Vesna Piperski-Cucić, prof., Milan Jelić, Marko Jovanović i Stanislav Šernek (Slovenija). Ukupno je u dva dana učešće uzelo 15 eminentnih predavača. Po prvi put je organizovan stručni seminar i za predsednike i sekretare rvačkih klubova i regionalnih saveza, koji je potvrdio veliku opravdanost da se na ovo godišnje okupljanje pozovu i prvi operativci rvačkih klubova koji moraju sprovesti zakonske propise u praksu. U pauzi seminara održana je i redovna godišnje skupštine Rvačkog saveza Srbije na kojem je bilo prisutno 45 delegata od ukupno 55 klubova, članova RSS, odnosno 84 od mogućih 96 glasova u Skuptštini RSS. Posle je održana i redovna godišnja Skupština Rvačkog saveza Vojvodine, uz prisustvo 17 od 20 klubova RSS. Na ovim skupštinama su usvojeni: izveštaji o radu, finansijski izveštaji, izveštaji Nadzornog odbora, odnosno programi rada za 2018. godinu. Više nego uspešni domaćini ovog seminara bili su Rvački klub “Radnički” Kragujevac i Hotel “Šumarice” u Kragujevcu.

Izvor: wrestling-serbia.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *